Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τα ποιήματα του ΝΙΚΟΥ Π.ΚΑΡΥΔΗ-εκδόσεις ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ-2012

Πίνακας εξώφυλλου Jaanika Talts (Esthonia)-inspired by Vangelis: "Conquest of Paradise"


**********************
 




Σήμερα 24/09/2012 γεννήθηκε το τέταρτο "πνευματικό" μου παιδί, με την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. 
Μα αυτός, ποτέ δεν ήταν λόγος για ν΄αγαπηθεί λιγότερο. 
Ίσα-ίσα που χρειάστηκε περισσότερη προσοχή μιας και ο έτερος δημιουργός δεν θα μπορούσε να με μαλώσει, ούτε να συμφωνήσει με τις ποιητικές μου "ακροβασίες".  

Εύχομαι να αγαπηθεί το ίδιο με τα υπόλοιπα και η "ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τα ποιήματα του ΝΙΚΟΥ Π.ΚΑΡΥΔΗ".


Από τις εκδόσεις ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ

Κατερίνη
Σεπτέμβρης 2012
Μ.Π.




*****************************************



Βιογραφικό ΝΙΚΟΥ Π. ΚΑΡΥΔΗ


Ο Νικόλαος Καρύδης (1941-2004) του Παύλου και της Αικατερίνης, γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Ιανουαρίου του 1941. Μετά τη Μέση εκπαίδευση σπουδάζει στην Αθήνα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και λαμβάνει το Πτυχίο με βαθμό «Λίαν Καλώς» το Δεκέμβριο του 1964.


Το Σεπτέμβριο του 1965 νυμφεύεται την Ευφροσύνη Ριζά με την οποία αποκτά και τη μονάκριβη κόρη τους Κατερίνα.

Το Νοέμβριο του 1965 διορίζεται ως καθηγητής σε Γυμνάσιο της Καστοριάς.

Τον Αύγουστο του 1971 παίρνει μετάθεση στο Γυμνάσιο Αρρένων των Αγίων Αναργύρων.

Το Σεπτέμβριο του 1976 τοποθετείται οργανικά στο Λύκειο Αρρένων Αγίων Αναργύρων στο σημερινό Γ’ Ενιαίο Λύκειο Αγίων Αναργύρων. Το 1990 αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Λυκείου και το 1992 πριν από τη συνταξιοδότησή του διορίζεται Διευθυντής του 2ου Ενιαίου Λυκείου Αγίων Αναργύρων.

Μετά τη συνταξιοδότησή του παρέμεινε σιωπηλός στις σχέσεις του με τους προηγούμενους συνεργάτες του καθηγητές,περνώντας δυσάρεστες καταστάσεις υγείας.

Το καλοκαίρι του 2004 σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή αφήνοντας στους συγγενείς και φίλους

του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Νικόλαος Καρύδης από μικρός υπήρξε εραστής-λάτρης της Μουσικής. Τη σπούδασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ήταν γνώστης της κιθάρας και του ακορντεόν και διέθετε μία ζεστή και γλυκύτατη φωνή. Κατά κοινή ομολογία των συναδέλφων του καθηγητών, που τον γνώρισαν από κοντά, υπήρξε ένας άνθρωπος ευγενέστατος, έντονα συναισθηματικός και παράλληλα ακριβολόγος και βαθυστόχαστος στις σκέψεις του, αναδεικνύοντας ένα πλούσιο εσωτερικό κόσμο γνώσης, που οφειλόταν στην πολύπλευρη Φιλολογική του κατάρτιση.
Από τη σταχυολόγηση των λίγων μελοποιημένων τραγουδιών και ποιημάτων του, που αποτέλεσαν και το κύριο μέρος της πολιτιστικής βραδιάς στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», διαπιστώνει κανείς την επαλήθευση των παραπάνω μικρών σχολίων για την προσωπικότητά του.


(από τοπική εφημερίδα της Λευκάδας )